Vikt på belysningen

När man inreder ett hem ligger oftast fokus på vilka möbler som är snygga och vilken färg man ska ha på väggarna. Men något som även är av väldigt stor vikt i hemmet är belysningen. Belysning sätter stämning i hemmet och får oss på bättre humör.

En undersökning som man kan läsa om här visar att över 40 procent av svenska folket blir trötta av vintermörkret och att över 20 procent blir nedstämda. Hela 80 procent tycker dessutom att belysning lyfter humöret under de mörka vintermånaderna. Den som känner sig lite nedstämd under vintern bör alltså satsa på belysning i hemmet och se till att verkligen lysa upp det på ett bra sätt.

Köp snygga lampor1110169-light-bulb

För att lysa upp hemmet på bästa sätt krävs det att man har flera lika typer av belysning. Man kan exempelvis behöva en allmänbelysning, arbetsbelysning och stämningsbelysning. Vill man se till att belysningen även är snygg och sätter en fin touch på hemmet, kan man besöka en lampaffär som har trendiga lampor för alla typer av hem. En utav dessa affärer är Lampgallerian som finns på nätet. Vill man se vilka deras senaste tillskott i sortimentet är kan man klicka sig vidare till deras Facebook-sida.

Farlig belysning ger stötar

Förutom att ha rätt belysning och snygg belysning, gäller det även att ha säker belysning. Om man köper en billig lampa eller en begagnad lampa kan det faktiskt vara så att den inte fungerar som den ska. Funkar inte lampan som den ska kan det leda till att den börjar brinna eller att man får en livsfarlig elstöt av den. Det var därför som lampan i den här artikeln blev återkallad och inte fick säljas i butik längre.