Rustika möbler och ljust trä

I dag skriver vi om den lantliga stilen och om den ljusa skandinaviska. Samt om hur den förstnämnda ofta kan ha bastanta möbler som kan kräva specialtransport.

inredningen blommor vadNär en bor lantligt så är det kanske extra roligt och dessutom vackert att inreda i lantlig stil. Många möbler i rustik och pastoral stil är bastanta och kanske inte alltid så lätta att forsla hem själv, då kan man i stället behöva boka en biltransport för att ordna med logistiken. Det kan bli både enklare och billigare med till exempel ett åkeri som har plats över i sin frakt.

Någon som älskar att inreda i ljus, romantisk och lantlig stil är ingen mindre än Sara Lumholdt, en av medlemmarna i det forna bandet A-teens som var riktigt stora där i slutet på 1990-talet. Hon köper mycket möbler på större varuhus men gillar att göra om mycket hemma och förnya. Hon föredrar vitmålat trä och gärna saker i koppar i kontrast mot det vita. Hon gillar inte när det är alldeles för abstrakt och kalt hemma och kör med mottot att det som känns mest hemtrevligt är det som är bäst för henne själv, inte vad den senaste trenden är. Mer om detta kan man med fördel läsa om i Expressen.

Inspiration på sociala medier

Vill man bli riktigt inspirerad av heminredning kan man kolla in New Home by Nina som är ett konto på Instagram med över 65 000 följare. Hon lägger ut inspirationsbilder nästan varje dag. Hennes stil hemma beskriver hon som ljus, skandinavisk och feminin. Rosa hortensior på matsalsbord, omsorgsfullt stylat vardagsrum. Hon har i stället gått från lantlig shabby chic till att rensa ut detta och i stället ha det ljusa och skandinaviska kvar. Läs mer här om Nina.

Någon som gillar lantligt är dessutom Richard Gere, som nu säljer sitt hus:

Richard Gere säljer nu ett av sina hus i populära The Hamptons, på Long Islands östra ände Svenska Dagbladet