Trappa upp i trädgården

Vill du skänka lite karaktär till utsidan på ditt hus? Har du en terrass eller stor balkong kan en trappa ned till trädgården vara både praktiskt och snyggt. Det underlättar även om du skulle råka ut för brand och dylikt.

Trappa upp kreativiteten och funktionaliteten i trädgården genom en stål- eller aluminiumtrappa från ovan till nedan. Förbind terrassen och övriga trädgården med några enkla trappsteg från Trappverket och få ett helt nytt intryck.

trappa med snöEtt steg närmare

Oavsett om du har ett charmigt hus i en sluttning eller ett radhus i en länga så är det alltid skönt med en trappa av olika anledningar. Bara av den enkla anledningen att kunna skrika på barnen nedanför eller gå ned till gästerna om du råkar vara på övervåningen och har en utefest i trädgården. En trappa underlättar även om du avskärmar övervåningen till en hyresgäst som du inte vill ska behöva gå in genom resten av huset för att komma till sina domäner. En trappa är med andra ord ett steg närmare bekvämlighet och genomsikt över hela trädgården.

Räcken och stänger

Utetrappor bör ha räcken och stänger och vara välplanerade. Rör du dig mycket in och ut och har du hund eller barn som också gör det måste trappan fylla vissa säkerhets- och funktionskrav. Du måste även kolla upp om ditt trappbygge fordrar bygglov och i så fall ansöka i tid.

Att tänka på

En trappa från balkong till markplan är en bra investering, men det är samtidigt viktigt att komma ihåg att underhålla den ordentligt. Snö och is lägger sig under vintern och även löven kan lägga sig på trappstegen. Allt detta orsakar halka vilket är viktigt att veta om du använder trappan även under den kalla årstiden. Underhåll den väl och rensa bort smuts och löv som får träet att murkna eller aluminiumet att bli fult.