Dyrt med stuga i Roslagen

Många är vi som går i tankarna om att köpa en sommarstuga. Det absolut dyraste stället att köpa den på är just nu i Roslagen. Det finns dock en del pengar att spara in om man verkligen hittar sin drömstuga där.

9799918-gardsgard-i-roslagenDen som vill köpa en sommarstuga i Roslagen kan behöva betala en hel del, skriver Sveriges Radio. Enligt den senaste fritidshusbarometern från Bovision var kvadratmeterpriset för ett fritidshus utanför Norrtälje på 23 kvadratmeter 216 304 kronor. Det som är avgörande för priset enligt fritidshusbarometern är läget, medan skicket på huset har en mindre betydelse. De billigaste husen kan man hitta i Dalarna, Gävleborg, Örebro, Kalmar och Värmland.

Köp billiga möbler eller hyr ut

Är man intresserad av en sommarstuga i roslagstrakterna får man alltså vara beredd på att punga ut en stor summa pengar. Det kan dock vara värt det med tanke på hur fint det är där och att det är nära till Stockholm. Faktum är att man kan tjäna in en hel del pengar på annat, ifall man vill lägga lite extra på själva stugan. Exempelvis kan man hitta charmiga och billiga möbler på second hand eller en loppis. Dessutom finns många bra sidor på nätet där man kan köpa både billiga utemöbler och möbler till hemmet. Ett annat sätt att tjäna in lite pengar är att hyra ut sommarstugan. Ska man få stugan uthyrd vid andra tider än under högsäsongen gäller det dock att stugan har något speciellt och sticker ut ur mängden. Läs mer.

Tänka på innan köp

Har man bestämt sig för att en sommarstuga är den rätta investeringen, finns en del saker man bör tänka på vid köp. Exempelvis bör man fundera över om man bara vill slappa när man är där, eller om man är en händig person som tycker det är roligt att pyssla med tomt och hus. Detta avgör mycket vilken stuga man bör köpa. Ett annat tips innan köp är att man besiktigar stugan och inte blir blind för att man hittat sin drömstuga. Ta dit en besiktningsman som har ansvarsförsäkring innan några köpehandlingar skrivs på, tipsar Göteborgs-Posten.