Årets inredningstrender

Årets inredningstrend är fastställd på Formex: år 2016 ska vi inreda med naturmaterial, metall och gröna växter – perfekt för det lantliga hemmet!

”Vårens upplaga av inredningsmässan Formex i Stockholm är verkligen kontrastrik. Här finns mycket färg, mönster och lyxiga material som marmor och blanka metaller.” läs hela reportaget här.

gråa stenarLedordet för årets upplaga av vårens inredningstrender är utan tvekan Hållbarhet. Något som inte bara märks i valet av material för årets möbler och inredningsdetaljer utan också även i hur vi ska återanvända våra möbler efter att vi först piffat upp dem en aning. Det är nämligen färg som är i fokus enligt Dagens Handels trendspaning på mässan, och de färger som är tongivande är blått och dova färger i kombination med ljusa färgklickar i turkost, pastell rosa och skrikande gult – en kontrastrik blandning, precis som citatet ovan avslöjar.

Årets sten: marmor

En annan het trend som håller i sig är att inreda med marmor, som enligt Folkbladet är årets sten, och hetast är den grönskiftande Kolmårdsmarmor. Men egentligen kan man inreda med allt i sten och betong, då detta också är helt i led med årets inredningstrend. Till exempel är det många inredningsmagasin som nu tipsar om att byta ut golvet i hallen mot gedigna stenplattor, visar hur man tillverkar egna betongmöbler och tipsar om vart man kan handla materialen till bra pris. Något att inte glömma är växtligheten. I år ska det gröna in i hemmets alla rum och plantor är välkomna på långt fler platser än de var förr – till och med på toaletten.