Tusen trädgårdar

Sverige – även kallat lilla landet lagom – är ganska blygt, lika så är befolkningen. Därför kan det vara svårt att hitta någon att dela sina intressen med men nu har det kommit en trädgårdsdag som samlar alla Sverige trädgårdsintresserade. Boka in 3 juli redan nu!

Vi har tidigare skrivit om trädgårdstrender 2016, vad en ska ha i åtanke och hur man bäst får till det snygg. Bland drömhusannat skrev vi om hur gult och orange är färger som kommer att synas samt att trädgården kommer att bli en plats där vi umgås mer snarare än bara jobbar på att få det fint och grönt.

Riksförbundet Svensk Trädgård, Studiefrämjandet & Gunnel Carlsons Trädgårdsrike

Och om du lockas av detta i att umgås för att prata trädgård är ett tips att ta sig till ”Tusen trädgårdar”. Det är den 3 juli som Riksförbundet Svensk Trädgård tillsammans med Studiefrämjandet samt Gunnel Carlsons Trädgårsrike runt om i landet bjuder in allmänheten att ta del av trädgårdssverige. Hela 800 trädgårdar har anmält sig till eventet, och då gäller det både kolonier, parker och privata trädgårdar.

– Sverige är ett fantastiskt trädgårdsland! Vi bor ju i ett avlångt land och det betyder att vi har en stor och rik trädgårdstradition att visa upp för varandra.

Det hela går ut på att mellan klockan 10-17 öppnar ett antal trädgårdar runt om i landet upp för alla som är intresserade för att prata om odlingsglädje och visa sina trädgårdsparadis. Om du är intresserad av att medverka på detta är det bästa alternativet att gå in och följa länkarna på detta pressmeddelande.

Andra alternativ för dig som inte har möjlighet att medverka på dagen är att till exempel sätta upp lappar i området för att se om någon i grannskapet delar ditt intresse. Det finns även bra hemsidor på nätet där du kan söka dig fram.