Inredning för ett lantligt sovrum

Oavsett om du bor mitt i stan eller långt ute på landet går det att skapa ett hem med en lantlig känsla. Naturmaterial, blommiga gardiner och shabby chic skapar den lantliga stilen.

Ett lantligt hem ska kännas ombonat och välkomnande. Undvik industritrenden med betong och hårda linjer. Vitt i olika nyanser på väggarna liksom blommiga tapeter passar i ett lantligt hem. På fönsterkarmarna trivs krukväxter som t.ex. pelargoner och saintpaulia. För att skapa en lantlig känsla i sovrummet krävs det inte att du måste tapetsera om och lägga nytt golv. Istället kan du köpa ett blommigt påslakan i satin hos https://www.nolhagahem.se/sv/articles/46/paslakan-satin där du också hittar kuddar, plädar och mycket annat till sovrummet.

Hitta inredningsinspiration

För att skapa en lantlig känsla hemma gäller det att börja med att hitta inspiration. 1800-talets influencers på inredningsområdet var Carl och Karin Larsson. Konstnären Carl Larsson skapade tillsammans med sin fru Karin gården Sundborn som än idag utgör inspiration för den som drömmer om ett vackert lantligt hem. Pelargoner, antikvita möbler och bröstpanel samsas med Karins vackra textilkonst på väggarna. Idag finns det många inredningsbloggar och inspiratörer på sociala medier som har specialiserat sig på inredning där det går att hitta tips till det egna hemmet.

Inred ett lantligt sovrum

Ett lantligt sovrum kan se ut på många sätt. Välj de färger och möbler som du trivs med och som gör att du sover gott på natten. Vitt i olika nyanser blandat med sängkläder och gardiner i blommiga mönster ger en lantlig känsla. Vackra pelargoner i keramikkrukor och en byrå för förvaring av kläder passar också bra. Golvet får gärna ha breda golvtiljor och vara i trä eller målat i vitt. På golvet passar en trasmatta bra. En blommig tapet eller en blommig gardin ger ett somrigt intryck. Lite snyggt slitna vita möbler i shabby chic-stil ger också en lantlig känsla.