Sälja sommarställe i Jönköping – välj rätt mäklare

När det är dags att sälja sommarstället i Jönköping är det klokt att välja en lokal mäklare. God lokalkännedom gör det möjligt att sätta upp en bra strategi för försäljningen. Väljer du en mäklare med kontor på plats i Jönköping har du stora chanser att få en smidig upplevelse av din fastighetsaffär.

Just nu väljer många svenskar att dra ned på extra utgifter. Det kan till exempel innebära att man väljer att sälja ett sommarställe för att kunna prioritera andra kostnader i hushållet. På en fastighetsmarknad där många väljer att sälja samtidigt kan det ha stor betydelse vilken mäklare du väljer att anlita.

Det kan vara klokt att ta kontakt med en mäklare i god tid. En populär mäklare i jönköping har sannolikt mycket att göra – och det finns flera fördelar med att välja just en lokal mäklare när du ska sälja sommarställe i Jönköping.

Köparens marknad – maximera dina chanser till försäljning med lokal mäklare

Som Dagens Industri rapporterar har marknaden för fritidshus påverkats av det pågående ekonomiska läget. Enligt Dagens Nyheter kommer dock köparnas övertag på marknaden minska under våren 2023.

”Det är ett tydligt trendbrott”, säger Johan Engström på Fastighetsägarna till DN:s reporter.

Med en smart försäljningsstrategi har du alltså goda chanser att få ditt fritidshus sålt, och dessutom till ett bra pris. När du ska lägga upp en strategi för försäljningen rekommenderas det att du tar hjälp av en lokal mäklare. God lokalkännedom och ett brett kontaktnät i området där fastigheten återkommer ständigt när experter ger råd om vad som är viktigt i valet av mäklare.

Det finns också praktiska skäl för dig som säljare att välja en mäklare med kontor i Jönköping. På en extremt tuff fastighetsmarknad kan en försäljning ibland ta lite extra tid och kräva fler mäklarmöten än vad som tidigare varit fallet. Till en lokalt baserad mäklare kan du enkelt ta dig för kortare möten, utan att behöva spilla tid och pengar på extra resor.