Skaffa en egen pool

Hur härligt vore det inte att bara kunna kliva ut i trädgården för att ta ett dopp? Det är fullt möjligt om du väljer att investera i en pool. Dessutom finns idag pooler i många olika utföranden så att du kan hitta en som passar just dig.

Vacker lyxvilla med poolEn pool är en härlig vardagslyx, men för att allt ska bli perfekt gäller det att välja rätt pool. Det finns nämligen olika typer av pool att välja bland. Du bör därför ta hänsyn till dina förutsättningar, din budget och dina behov innan du installerar en pool.

Saker att tänka på innan du installerar en pool

Vem vill inte ha ett semesterparadis i sitt hem att njuta av? Så här säger Carina och Sofia om sin pool:

”För oss var det viktigt att skapa en välkomnande och avkopplande utemiljö. Även om vissa besökare inte har kommit hit för att bada, sparkar de flesta av sig skorna och sätter sig på kanten med fötterna i vattnet”.

För att det hela ska bli just sådär härligt som du tänkt dig är det dock viktigt att ta hänsyn till några saker. Vilken form ska poolen ha, och vilken yta har du tillgång till? Du bör också tänka över hur du ska få vatten till din pool på ett bra sätt. Många använder sig till exempel av tankbil.

Säkerhet är viktigt

Det är också viktigt att tänka på säkerheten kring poolen. Även om det inte är så vanligt att en häst fastnar i poolen så kan den bli en fälla för barn och husdjur. Se därför till att investera i ett bra poolskydd så att ingen kan trilla i.