Simma utomhus för extra avkoppling

simma utomhus

De allra flesta vet om att simning är ett otrolig sätt att motionera på. Men alla vet inte om de extra fördelarna det ges att simma utomhus.

Att simma är alltid bra, likt cykling, fast i vattnet. När någon vill gå ner i vikt eller börja röra på sig av andra anledningar är det vanligt att man först tänker på joggning. Det är inte särskilt konstigt. Att ge sig ut och springa är ett väldigt vanligt förekommande sätt att röra sig på. Men är det det bästa?

Fördelarna med att simma

Först ut gäller det att se över de tydliga fördelarna med att simma. Om man springer eller lyfter vikter innebär det att man belastar sin kropp på flera sätt. Till exempel musklerna som kan motioneras fel, men inte minst leder kan ta mycket stryk under bland annat en löptur.

När man simmar belastar man inte leder över huvud taget, samtidigt som det är en enkel form av träning. Det räcker helt enkelt med att ta sig till ett Bad eller något annat ställe med vatten för att kunna simma. Med lite badkläder och något annat extra är man sedan redo att dra igång.

Bra att simma utomhus

Det går inte att komma undan det faktum att simning är ett fantastiskt sätt för att hålla sig i form. Men vad är den tydligare är att utomhussimningen medför ännu fler fördelar än att bada i ett inomhusbad.

Först och främst beror det på var utomhusbadet sker. Är det direkt i en sjö slipper man allt klor och det oftast tillgjorda vattnet som finns på ett bad på grund av den höga belastningen av personer som använder det. Men det viktigaste av allt är att man får vara direkt ute i naturen. Bara att kunna se den klara himmelen är som terapi för det mänskliga sinnet.