Skaffa solcellsdrivet 12v kylskåp till fritidshuset

För många som har fritidshus är just strömmen ett problem. Antingen har du ett hus utan ström, en stuga med gamla ledningar eller så är du trött på de höga elräkningarna till sommarstugan. Då är ett solcellsdrivet kylskåp ett bra alternativ. Du klarar alla strömavbrott och kommer spara många tusenlappar.

De flesta vill att fritidshuset å ena sidan ska vara modernt, å andra sidan enkelt och gärna inte för dyrt. Det är en orsak till att många installerar solceller på taket. Du har egen elförsörjning och klarar dig på egen hand. Du kan ha både frys, kylskåp och internet. Om du inte har el i stugan kommer det att kosta ganska mycket att ansluta dig till elnätet, förutom elräkningarna som ska betalas. På Elkatalogen hittar du effektiva 12v kylskåp och frysar som drivs på solenergi. Klimatsmart och enkelt. Pålitliga kylskåp som fungerar i fritidshuset, båten och husbilen.

Kyl och frys i fritidshuset

Att inte vara ansluten till elnätet kallas off grid och tack vare teknikutvecklingen är det idag ett realistiskt alternativ, särskilt för fritidshuset. Husvagnar och husbilar har varit off grid i alla år. Men nu kan du även vara i fritidshuset både sommar och vintern med el, dator, spis, kylskåp och frys, utan höga elräkningar. Det är skönt att ha ett lite större och välfungerande kylskåp för kycklingen och matresterna. Många väljer också att installera en frys, vilket gör det möjligt att äta glass under högsommaren. Det är också skönt att inte behöva betala för elen. Räknat över tid är elen i ditt fritidshus mycket dyrare än i din vanliga bostad.

Solceller

Intresset för eget fritidshus är mycket stort. Idag är det många som väljer att bara ha solceller i stugan. Dagens solceller är så effektiva att du kan bo i ett stort hus och ha alla bekvämligheter, utan anslutning till elnätet. Med solceller får du el till kylskåpet, frysen, spisen, lampor, dator, wifi och brödrosten. Du kan rent av dammsuga. Dock bör du installera en kamin för att hålla värmen. Som komplement till en riktig kamin är det smart att även ha en gasolkamin. Förutom att det blir billigare med solceller och kamin, så kommer du inte ens märka av strömavbrott då du har egna elkällor.