Bostadsköp på landet

Funderar du på att flytta ut på landet? Då gäller det att finkamma bostadsmarknaden för att hitta huset du vill köpa och sedan är det dags att säkerställa så det är du som vinner budgivningen – och för att lyckas med det så finns en hel del knep att ta till!

Har du en dröm om att bo på landet och vill lämna storstaden bakom dig så är det bara att ge dig ut på bostadsmarknaden för att hitta drömhuset. Men hur ska man göra för att bli den lyckliga köparen av sitt drömhus när man väl hittat det? Ett bra och gott råd är att ta till dig av mäklarens bästa råd för att köpa bostad.

Så gör du för att köpa hus

Börja hela bostadsköpet med att sammanställa dina krav. Vad är saker som huset måste ha? En balkong, en uteplats, flera gästrum, ett renoverat kök eller är det kanske läget som är viktigast? Sammanställ din lista och sortera dina måsten i prioriteringsordning, absoluta måsten och saker som mer hör hemma på en önskelista. Sedan när du väl börjar leta hus kan du direkt hoppa över de bostäder som inte lever upp till kraven. Men viktigast är att du går på magkänslan, säger mäklaren Tina till Expressen. Sen kan det även vara bra att ha följande punkter i åtanke innan du börjar buda hejvilt på ett hus:

  1. Lån och finansiering
  2. Maxbudget
  3. Realistiska förväntningar

Våga sänka dina krav

Något som kan vara viktigt när man ska köpa hus är att sänka sina måste-krav till en realistisk nivå. Har du till exempel rangordnat vikten av en balkong framför närhet till kollektivtrafik och centrum kanske du ska tänka om lite. En balkong kan alltid byggas till i efterhand, men det är svårare att få närmare till busshållplatsen – om inte kommunen drar om linjen vill säga, men det är inte speciellt troligt. Så när du sätter upp dina krav så ska du inte tänka att dessa är satta i sten utan låt dina krav mer vara önskelista och satsa på ett hus som ger bra grund för framtida renoveringar och förändringar.