Skapa lantliga stilen

För den som längtar bort från stan men kanske inte vågar ta steget att flytta bort, är det hög tid att inreda hemmet i lantlig stil. På så sätt får man den avslappnade och härliga känslan som finns i hus på landet. Vitt, lite trasigt och mysigt är ledorden för att skapa stilen.

3510437-halsingegarden-erik-anders

Fler och fler människor vill bygga hus på landet. I Värmland till exempel har intresset varit så stort för att bygga hus på landsbygden att Karlstads kommun har fått tagit fram riktlinjer och en informationsfolder om just detta. Kanske är det den lugna och tysta atmosfären eller den avslappnade känslan som folk är ute efter. Vad det än är som lockar med landsbygden, har det förmodligen också en del att göra med den sköna stilen och inredningen som passar i ett lantligt hus. Den här stilen kan man dock skapa utan att man nödvändigtvis behöver bosätta sig på landsbygden.

Tips för lantliga stilen

Det krävs inte speciellt mycket för att skapa lantstilen i ditt hem. Här kommer några tips som kan hjälpa dig på traven.

  • En stor och mysig soffa att krypa ner i är ett måste i alla lantliga hem. För att få en gammaldags touch kan en klassik soffa vara ett bra val. Gå in på nätet och beställ en soffa från Sleepo till exempel.
  • Ett måste för alla som vill ha en lantlig känsla i huset är att investera i en vacker gungstol. När man bor på landet får man mycket tid över till att slappa. En gungstol signalerar just detta. Även om man bor i en hektisk storstad, gör gungstolen att atmosfären i rummet känns avslappnad.
  • För att snabbt få en rustik och lantlig känsla kan man pryda golvet med en trasmatta eller två. Trasmattor passar i alla rum och är man händig kan man till och med göra en själv.
  • Ett typiskt lantligt kök är stort, öppet och ljust. Har man inte ett stort kök kan man skapa ett större intryck genom att ha rätt ljussättning och vita väggar.
  • Leta efter inredning på loppisar och auktioner. Där kan man ofta hitta godingar som faktiskt funnits i en lantlig miljö, kanske i ett gammalt torp eller ett sommarhus.